E timpul!


  Se spune ca a fost odata demult, o insula. Si pe aceasta îndepartata insula traiau toate sentimentele si valorile umane: Buna Dispozitie, Tristetea, Întelepciunea, si, bineinteles, Iubirea. Într-o buna zi, sentimentele au fost anuntate ca insula e pe cale sa se scufunde. Acestea îsi pregatira repede navele si plecara. Doar Iubirea ramase pâna în ultimul moment. Când insula era pe punctul de a se scufunda, Iubirea decise sa ceara ajutor.
    Bogatia a trecut pe lânga Iubire cu o barca luxoasa. Iubirea îi zise: “Bogatie, ma poti lua cu tine?”
“Nu te pot lua, caci e mult aur si argint în barca mea si nu am loc pentru tine.” Iubirea s-a hotarat atunci sa ceara ajutorul Orgoliului, care tocmai trecea pe acolo într-o superba nava. “Orgoliu, te rog, ma poti lua cu tine?” “Nu te pot ajuta, Iubire”, raspunse Orgoliul. “Aici totul e perfect, mi-ai putea strica nava”. Atunci Iubirea implora Tristetea, care trecea pe lânga ea: “Tristete, te rog, lasa-ma sa vin cu tine!” “Oh Iubire,” – îi raspunse Tristetea – “sunt atât de trista încât trebuie sa ramân singura.” Chiar si Buna Dispozitie trecu pe lânga Iubire, dar era atât de multumita, încât nici nu auzi ca este strigata. Dintr-o data se auzi o voce: “Vino Iubire, te iau cu mine“, zise un batran. Iubirea se simti atât de recunoscatoare si plina de bucurie, încât uita sa îl întrebe pe batrân cine este. De indata ce ajunsese pe tarm, batrânul pleca. Iubirea îsi dadu seama cât de mult îi datora batrânului si a întrebat Cunoasterea: “Cunoastere, îmi poti spune cine m-a ajutat?” “A fost Timpul” – a raspuns Cunoasterea.
“Timpul?” - se întreba Iubirea – “De ce tocmai Timpul m-a ajutat?” Cunoasterea, plina de întelepciune, raspunse: “Pentru ca numai Timpul e în stare sa înteleaga cât de importanta e Iubirea în viata!”

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu timpul omul invata ca viata presupune mai mult decat simplul fapt de a respira. Cu timpul omul invata ca lucrurile valoroase nu sunt acelea care stralucesc o viata, ci acelea care duinuiesc o eternitate. Cu timpul omul invata ca a crea o imagine e foarte simplu dar sa corespunzi acelei imagini e foarte dificil. Cu timpul omul invata ca valoarea unui om consta in ceea ce da, nu in ceea ce e capabil sa primeasca. Cu timpul omul invata ca ceea ce invata pe dinafara nu e tot una cu ceea ce invata pe dinauntru. Cu timpul omul invata ca timpul este valul care distruge tot ceea ce trece cu timpul. Cu timpul omul invata ca iubirea nu este cea pe care o masoara in cuvinte mari ci aceea pe care nici un cuvant nu o poate cuprinde. Din pacate toate aceste lucruri se petrec ...cu timpul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Timpul evaluează viața trăită până în momentul respectiv. Iar în urma acestor evaluări Timpul a observat că cel mai important lucru care rămâne când tragi linie e Iubirea. Aceste statistici ar trebui luate mai mult în seamă, deoarece Timpul pare să nu aibă răbdare..

    RăspundețiȘtergere