Cele 16 Legi Universale ale lui Kahlil Gibran


1. Legea dragostei
   Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este o regula cosmica. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, oameni de afaceri, organizatii, tari.

2. Legea cauza-efect.
   Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Totul se intampla cu un motiv. Pentru fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze.

3. Legea gandirii.
   Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.

4. Legea corespondentei.
   Viata noastra exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o corespondenta directa intre experientele si gandurile noastre, pe de o parte si atitudinea noastra, pe de alta parte.

5. Legea valorii.
   Ceea ce credem si apreciem cu adevarat se reflecta in ceea ce facem, chiar daca cuvintele noastre sugereaza altceva.

6. Legea asteptarilor.
   Ceea ce preconizam cu incredere ca se va intampla, chiar se va materializa.

7. Legea concentrarii.
   Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.

8. Legea obisnuintei.
   Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile
noastre trebuie schimbate.

9. Legea atractiei.
   Suntem cu totii niste magneti vii. Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu fiinta noastra.

10. Legea alegerii.
   Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si, in consecinta, suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre, dar de asemenea, suntem liberi sa ne asumam si raspunderea pentru alegerile facute.

11. Legea schimbarii.
   Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu constientizam schimbarea, vom deveni victimele ei.

12. Legea controlului.
   Avem o parere buna despre noi insine atunci cand suntem proprii maestrii, astfel devenim responsabili de propriul mod de viata. Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim.

13. Legea serviciilor.
   Recompensa noastra va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse celorlalti sau, cum se spune, fii un stapan cu inima unui servitor.

14. Legea eficientei fortate.
   Pe masura ce actionam devenim mai eficienti. Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate, dar avem suficient timp sa facem lucrurile care ne confera placere si armonie.

15. Legea creativitatii.
   Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastra poate concepe si crede cu adevarat, poate sa si obtina.

16. Legea perseverentei.
   Abilitatea noastra de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor, denota incredere in noi insine. Perseverenta este "o calitate de fier" pe drumul nostru prin viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu