Dumnezeu este cea mai profunda aroma a constiintei!


   În ce scop studiaţi shastrele sau alte sfinte scripturi? Dacă o faceţi pentru a cunoaşte adevărul, vă pierdeţi timpul. Vă veţi dezvolta doar memoria, nimic mai mult. A învăţa lucrurile este foarte diferit de a le cunoaşte. Acumulând referinţe despre Dumnezeu, despre adevăr, despre suflet şi devenind capabili să daţi răspunsuri gata făcute, veţi ajunge să semănaţi din ce în ce mai mult cu un robot.     Adevărul nu se găseşte în nici o carte. El este în voi. Învăţăturile cele mai frumoase rămân literă moartă pentru cel care nu a găsit lumina în el însuşi. Cunoaşterea livrescă este chiar toxică pentru un ignorant. Shastrele nu vor avea sens şi nu vor fi fecunde decât dacă luaţi contact mai întâi cu realitatea din voi înşivă.
    Îmi este foarte limpede ceea ce faceţi. Voi studiaţi şi vă delectaţi cu ceea ce scoateţi din cărţi, fără să faceţi nici cel mai mic efort în direcţia cea bună. Cât de goală şi artificială poate fi satisfacţia voastră! Se pare că dorinţa voastră nu este aceea de a cunoaşte cu adevărat, ci de a trece drept înţelepţi. Cel care aspiră sincer la divin nu se mulţumeşte niciodată cu cuvinte. Poate fi setea voastră potolită de cuvântul „apă”? Şi dacă a pronunţa cuvântul „apă” vă este suficient, nu înseamnă oare că nu vă era deloc sete? Şi eu, la rândul meu rostesc cuvinte. De altfel aceasta este modalitatea prin care shastrele au fost alcătuite. Însă eforturile mele vor rămâne sterile dacă voi vă ataşaţi de vorbele mele. Vă puteţi umple mintea până la refuz cu fraze pronunţate de mine, nu vă veţi clinti nici măcar cu un milimetru. Ele vor întări închisoarea mentală în care veţi continua să vă învârtiţi.
   Omul este închis într-o celulă pe care a construit-o cu propriile sale mâini şi pe care continuă să o susţină zi de zi. Dacă doriţi într-adevăr să cunoaşteţi adevărul, dărâmaţi zidurile de cuvinte care delimitează lumea voastră îngustă şi ardeţi soclul pe care aţi înălţat informaţia. Cunoaşterea va renaşte din cenuşă şi o veţi contempla cu o conştiinţă liberă. Ea este aici, faceţi-i loc. Debarasaţi-vă de cuvinte şi ea va intra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu