Ignoranta este robie, cunoasterea e libertate!

Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic, decat sa fie lepadata afara si calcata in picioarele oamenilor. Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte, nu poate ramane ascunsa. Si oamenii n-aprind lumina ca sa o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic si lumineaza tuturor celor din casa. Tot asa sa lumineze si lumina voastra. Nu va strangeti comori pe pamant unde le mananca moliile si rugina si unde sparg hotii si le fura. Ci strangeti-va comori in voi insiva, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu sparg si nu le fura. Pentru ca unde este comoara voastra, acolo este si inima voastra. Ochiul este sfesnicul trupului. Daca ochiul tau este sanatos, tot trupul tau va fi plin de lumina, dar daca ochiul tau este rau, tot trupul tau va fi plin de intuneric. Asa ca, daca lumina care este in tine este intuneric, cat de mare trebuie sa fie intunericul acesta. Nu va ingrijorati de viata voastra gandindu-va ce veti manca sau ce veti bea, nici de trupul vostru, gandindu-va cu ce va veti imbraca. Oare nu este viata mai mult decat hrana si trupul, mai mult decat imbracamintea? Uitati-va la pasarile cerului: ele nici nu seamana, nici nu secera, nici nu strang nimic in granare, si totusi Tatal vostru le hraneste. Oare nu sunteti voi mult mai de pret decat ele? Si apoi cine dintre voi chiar ingrijorandu-se, poate sa adauge macar un cot la inaltimea lui? Si de ce va ingrijorati de imbracaminte? Uitati-va cu bagare de seama la crinii de pe camp: ei nu torc, nici nu tes, totusi va spun ca nici macar Solomon in toata slava lui nu s-a imbracat ca unul dintre ei. Asa ca daca astfel imbraca Dumnezeu iarba de pe camp care astazi este, dar  maine va fi aruncata in cuptor, nu va va imbraca El cu mult mai mult pe voi, putin credinciosilor? Nu va ingrijorati zicand: “Ce vom bea?” Sau “Ce vom manca?” Sau “Cu ce ne vom imbraca?”. Toate aceste lucruri Neamurile le cauta. Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate acestea lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu va ingrijorati de ziua de maine, caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi, ajunge zilei necazul ei. Daca cei care va conduc va zic: „Uitati-va, imparatia este in cer!”atunci pasarile vor ajunge inaintea voastra in cer; daca va spun ca [imparatia] este in mare, atunci pestii vor ajunge inaintea voastra. Imparatia insa, se afla inlauntrul vostru si in afara voastra. Cand va veti cunoaste pe voi insiva, atunci veti fi cunoscut si veti înţelege ca sunteti una cu Dumnezeu. Dar daca nu va veti cunoaste pe voi insiva, atunci voi insiva veti fi saraci. Aceia care spun ca mai intai vor muri si apoi vor invia, gresesc. Daca ei nu primesc mai intai invierea, in timp ce traiesc, atunci cand mor, nu vor primi nimic… Ignoranta este robie, cunoasterea e libertate.
                                                                                                    
                                                                                                       Evanghelia dupa Matei, capitolul 5, 6

2 comentarii:

  1. Foarte frumos si foarte complex! Imparatia lui Dumnezeu este in interiorul nostru si exteriorul nostru. Este pretutindeni traind aici si acum fara grija zilei de maine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Odata ce avem un echilibru interior ceea ce avem nevoie pe plan exterior va veni!Daca ne vom ingriji doar de planul exterior atunci acolo vom ramane ancorati fara a afla vreodata cine suntem!Imparatia lui Dumnezeu este in fiecare din noi!Trebuie doar sa devenim constienti de acest lucru!

    RăspundețiȘtergere